پرتال امام خمینی(س):یادداشت ۵۳۳/  ۲۲ آبان ۱۳۴۶ ش ـ (۹ شعبان ۱۳۸۷ ق) مصادف با یورش و حمله ساواک به منزل امام خمینی در قم و ربودن کلیه اسناد، مدارک و کتاب‌های ایشان است. 

نه تنها شخص حضرت امام، بلکه هرگونه اثری که جلوه‌ای از آن وجود الهی را به نمایش می‌گذاشت، برای رژیم شاه وحشت‌آفرین بود. نام او، عکس و آثار و حتی منزل او آنها را به هراس می‌افکند و باعث عکس‌العمل آنها می‌شد. یورش به مدارس علمیه فیضیه، خان، دارالشفاء و جمع‌آوری عکس‌های حضرت امام و فرمان جلوگیری از برگزاری مراسم تعزیه در منزل آن حضرت گوشه‌ای از این اقدامات را شامل می‌شود.

به دنبال آن دستور یورش به منزل ایشان در قم در ساعت ۱۰ صبح روز سه‌شنبه ۲۲/۸/۴۶ و ضبط کتب و اوراق و اسناد تاریخی فراوان شامل نامه‌ها و گزارشات تنی چند از مقامات ارتشی به حضرت امام، دست‌نویس نامه‌های صادر شده از طرف امام، عکس‌های تاریخی با مردم و رویدادهای گوناگون سیاسی، اسامی افرادی که وجوهات در اختیار حضرت امام قرار می‌دادند و سپس یورش به کتابخانه جدیدالتأسیس امام خمینی(س) به عنوان کتابخانه «ولیعصر» و ضبط هزاران جلد کتاب و مهرو موم این کتابخانه و نیز بستن درب منزل آن حضرت گوشه‌ای از اقدامات رژیم شاه در این راستا به حساب می‌آید.

در توضیح کامل تر از این اتفاق تلخ باید گفت که: یورش ساواک به منزل "امام خمینی"(س) در قم اتفاق افتاد و در این یورش هزاران جلد کتاب و اسناد امام خمینی(س) (۱۳۴۶ش) به سرقت رفت. امام راحل قبل از تبعید به نجف، در منزلی در مقابل مدرسه حجتیه قم، محلی به عنوان کتابخانه و محل درس و بحث طلاب تاسیس کرده بودند که مورد مراجعه فراوان طلاب واقع گردید. ساواک که از فعالیت این مکان در جهت معرفی حضرت امام هراسناک شده بود، در چنین روزی در سال ۱۳۴۶، به آنجا و نیز بیت آن حضرت در قم یورش برد و کلیه کتاب‏ها و نشریات و جزوات موجود که بالغ بر ده هزار جلد بود، به همراه اوراق و اسناد تاریخی را به یغما برد. از آن پس دَرِ کتابخانه بسته شد و رفت و آمد به آنجا، ممنوع اعلام گردید.

امام خمینی(س) محور مبارزات سال۱۳۴۲

مبارزات نهضت اسلامی که با پیشگامی مراجع تقلید از سال ۱۳۴۱ در مقابله با لایحه انجمن‌های ایالتی و ولایتی آغاز شده بود، با فاجعه مدرسه فیضیه در فروردین ۱۳۴۲ امتداد یافت. اما مواضع و اقدامات امام خمینی در طول این دوران به‌گونه‌ای بود که به عنوان محور مبارزاتی مردم شناخته شد؛ واقعیتی که ساواک هم به آن اذعان داشت.

گزارش محرمانه از موقعیت آیت‌الله خمینی در مجامع روحانی

در گزارش محرمانه‌ای پیش از وقوع قیام ۱۵ خرداد در سال ۱۳۴۲ با موضوع "موقعیت آیت‌الله خمینی در مجامع روحانی" آمده است: اقدامات مخالفت‌آمیز چند ماه اخیر آیت‌الله خمینی و پیشقدمی مشارالیه در مخالفت با عملیات اصلاحی اعلیحضرت همایونی و دولت موجب تمرکز قدرت‌های روحانی در اطراف وی گردیده و به خاطر همین مرکزیت، هم‌اکنون حوزه‌های علمی مذهبی خارج از ایران نیز نامبرده را مشخص‌ترین رکن جامعه روحانیت ایران می‌شناسند. و تلگراف تسلی‌آمیز واقعه اخیر[فیضیه] از جانب آیت‌الله حکیم خطاب به وی نتیجه همین شاخصیت اوست و خود وی نیز عملاً داعیه مرجعیت را دارد.

. انتهای پیام /*